Vizita ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea la Satu Mare

Prefectul Darius Filip şi subprefectul Altfatter Tamas l-au primit sâmbătă, 20 mai 2017, de la ora 09,00 pe ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea. Acesta s-a întâlnit cu principalii conducători ai exploataţiilor agricole din judeţul Satu Mare, respectiv cu directorii instituţiilor subordonate Ministerului de resort.

La întâlnirea desfăşurată între orele 09,00 şi 11,00 în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ au participat şi ministrul Apărării Naţionale, sătmăreanul Gabriel Leş, deputatul Ioana Bran, directorul adjunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba şi alţi directori de instituţii deconcentrate.

Discuţiile s-au concentrat pe problemele cu care se confruntă producătorii de fructe şi legume, respectiv crescătorii de animale, precum şi pe tema unor iniţiative de modificare a legislaţiei în domeniu.

În finalul discuţiilor, ministrul Daea a făcut o recapitulare a principalelor prevederi îndeplinite din Programul de guvernare şi a prezentat următoarele obiective:
-extinderea sistemului antigrindină la nivel naţional
-apa pentru irigaţii va fi disponibilă gratuit
-valorificarea lânii de oaie printr-un program etapizat – 1 leu pe
kg pentru cei care o vând – subvenţie
-depozit regional în judeţul Satu Mare – centru de preluare a fructelor / legumelor.

Vizita ministrului a continuat la cea mai mare plantaţie de goji din România, aflată în localitatea Ciuperceni, judeţul Satu Mare, apoi la Festivalul Căpşunilor din Halmeu, respectiv la inaugurarea unei pensiunii agroturistice din Halmeu, cofinanţată din FEADR.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 21, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.