Inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare au depistat 243 kilograme de carne cu trichineloză

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada 05-11 aprilie un număr de 87 de acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat un avertisment şi patru amenzi contravenţionale, în valoare de 2.400 lei.

trei-cazuri-de-trichineloza-inregistrate-la-cluj1354625529Au fost verificate: depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte.

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existența documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existența documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea și etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor, existența echipamentelor de protecție.

Deficienţele sancţionate au fost: nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în ceea ce priveşte depozitarea produselor alimentare, nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în ceea ce priveşte întreţinerea şi igiena spaţiilor de comercializare a produselor alimentare.

În această perioadă au fost depistate două capete suine, cu trichineloză, în localităţile: Halmeu (1), Berveni (1). Cantitatea de 243 kg carne, în valoare de 1.944 lei a fost confiscată şi dirijată spre incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar.

Aceste acţiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare, vor continua și în perioada următoare, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi a reducer riscul de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 12, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.