Elevii Școlii Gimnaziale ”Gellért Sándor” din Micula vor vizita atelierul de olărit al meșterului Istvánfi Géza

În data de 25 mai 2017, începând cu orele 08.30, elevii din cadrul Şcolii Gimnaziale ”Gellért Sándor” Micula, vor depăşi graniţele satului natal, deplasându-se cu un microbuz în localitatea Vama, la atelierul de olărit special amenajat, unde lutul se prelucrează cu roata olarului. Acolo vor învăţa cu ce se ocupă olarul, vor admira vasele de ceramică expuse şi realizate cu mare fineţe.

Copiii sunt nerăbdători să îl cunoască pe meşterul Istvánfi Géza care le va desluşi tainele ascunse ale prelucrării lutului.

Este prima excursie organizată de Centrul Local de informare turistică al comunei Micula, primul parteneriat din campania ”Hai să ne cunoaştem judeţul“. Excursia le oferă elevilor un bun prilej de a-și îmbogăţi cunoştinţele, fiind o lecţie vie de învăţătură, după care nu sună clopoţelul, în care se deschide marea carte a patriei, din care poţi învăţa despre munţi şi ape, despre toate, despre oameni şi faptele lor.

Elevii Școlii Gimnaziale ”Gellért Sándor” din Micula mulțumesc pe această cale primarului comunei Vama, Vasile Corodan și Centrului de informare turistică Vama, care a arătat deschidere față de iniţiativa școlii şi alături de care vor mai fi organizate astfel de excursii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 mai 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.