Ambasadorul Poloniei în România, Marcin Wilczek, în vizită de curtoazie în județul Satu Mare

Joi, 25 mai 2017, de la ora 15.00, în cabinetul prefectului județului Satu Mare, Darius Filip, a fost prezent ambasadorul Poloniei în România, Excelenţa Sa Marcin Wilczek, aflat într-o vizită de curtoazie în judeţul Satu Mare.

La întâlnirea cu diplomatul au participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, primarul municipiului reședință de județ, Kereskenyi Gábor, administratorul public al judeţului Satu Mare, Nagy Szabolcs, managerul public al Instituţiei Prefectului-Judeţul Satu Mare, Cristian Mariţa şi directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare, Daniela Culic.

Prefectul Filip şi preşedintele Pataki au făcut o prezentare din punct de vedere economic şi geo-strategic a judeţului Satu Mare, cu accent pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii.

Ambasadorul Marcin Wilczek a menţionat complementaritatea acestora cu proiectul de importanţă europeană Via Carpathia, coridor de importanţă strategică pentru Comisia Europeană, care ar urma să lege Marea Baltică de Marea Mediterană, traversând şapte ţări, printre care şi România.

Chiar dacă în judeţul Satu Mare investitorii polonezi nu au o prezenţă semnificativă, la nivel naţional companiile poloneze au o politică de cucerire a pieţei. În prezent, investiţiile poloneze în România se ridică la peste 230 milioane de euro, în vreme ce schimburile comerciale dintre judeţul Satu Mare şi Polonia au depăşit în anul 2016 suma de 110 milioane de euro.

După discuţiile din cabinetul prefectului, ambasadorul Poloniei a făcut un scurt tur al centrului municipiului Satu Mare. Însoţit de prefectul Darius Filip, Excelenţa Sa a vizitat Centrul Judeţean de Informare Turistică Satu Mare, expoziţia permanentă “Aurel Popp” la Muzeul de Artă, Catedrala Romano-Catolică, Turnul Pompierilor şi sala de concerte a Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti”.

Aflat în prima sa vizită oficială la Satu Mare, ambasadorul Poloniei în România a fost plăcut surprins de istoria şi unicitatea clădirilor din Centrul Vechi al municipiului reşedinţă de judeţ.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 25, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.