Cum se pregătesc femeile militar din Coreea de Nord pentru luptă

Coreea de Nord are în numeroasa armată şi femei militar care se pregătesc pentru luptă, pe fondul ameninţărilor pe care Kim Jong-un le face către marile puteri ale lumii. Coreea de Nord a difuzat noi imagini cu armata sa, de data aceasta cu femei militar care se pregătesc pentru luptă. Un element inedit în imagini sunt tocurile pe care femeile le au la încălţăminte, scrie dailymail.co.uk.

164251848O imagine cu femei soldat patrulând de-a lungul râului Yalu în oraşul Sinuiju a stârnit interesul presei şi a amintit de femeile bodyguard ale dictatorului libian Muammar Kadhafi. Femeile reprezintă peste 10% din armata nord-coreeană, majoritatea unităţilor de artilerie de pe coaste fiind conduse de acestea. Kim Ok-Hee, o fostă instructoare într-o tabără de antrenament, a descris în 2007 modul în care statul se bazează pe femeile soldat. Kim a servit într-o divizie mecanizată a cărei misiuni era supravegherea coastelor sudice şi nordice şi împiedicarea infiltrării inamicilor în timpul unei crize. Tabăra avea cinci regimente, fiecare dintre acestea având un batalion format din femei, tancuri şi artilerie.

Kim Ok-Hee a declarat că femeile frumoase sau cu familii influente sunt trimise la posturi mai bune, cum ar fi unităţile medicale, în timp ce celelalte ajung în unităţile de artilerie. Choi Young-Il, în vârstă de 38 de ani, care a servit ca mecanic în unitatea aeriană nord-coreeană, a declarat că femeile au început să apară în unitatea sa în 1998: "În unitatea mea, toţi piloţii pentru bombardiere IL-28 erau femei, iar multe dintre acestea pilotau chiar AN-2, despre care Kim Jong-Il a spus că sunt o armă mai mortală decât bombele nucleare".

Kim Jong-un are la dispoziţie 1,1 milioane de militari, aproape dublul celor 640.000 ai Coreei de Sud şi celor 28.000 de militari americani staţionaţi în Coreea. În plus, analiştii susţin că nord-coreenii au două atuuri: forţele speciale şi artileria. În cazul forţelor speciale, Coreea Nord se poate baza pe 120.000 de militari antrenaţi în forţele speciale. Şi în ceea ce priveşte tancurile şi vehiculele armate, nord-coreenii stau mai bine din punct de vedere al cifrelor. Pe de altă parte, mulţi analişti susţin că armata nord-coreeană este decrepită – nu are combustibil, are echipamente învechite, iar unii soldaţi sunt subnutriţi.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost avertizat de marile puteri ale lumii în privinţa planurilor sale de a testa rachete nucleare, grupul G8 fiind de acord că vor fi luate noi sancţiuni dacă ţara va continua să-şi ameninţe vecinii. Analiştii nu cred că Kim Jong-un va lansa un atac similar celui care a pornit războiul Coreean în 1950, însă există îngrijorări referitoare la conflictul care ar putea fi creat.

Mediafax.ro

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 12, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.