Atelier de arheologie „Micul Arheolog”, organizat pentru copii de Muzeul Orășenesc Tășnad

În data de 1 Iunie 2017, în cadrul evenimentelor prilejuite de Ziua Internațională a Copilului, Muzeul Orășenesc Tășnad a amenajat și organizat atelierul de arheologie „Micul Arheolog”. Activitatea la care au luat parte cinzeci de copii școlari și preșcolari s-a derulat în două etape.

Într-o primă fază, micuții au învățat tainele arheologiei prin susținerea unui mic seminar și proiectarea unei prezentări power point.

Cunoștințele deprinse au fost puse în aplicare prin efectuarea unor „săpături arheologice”. Astfel, au scos la lumină o serie de „vestigii arheologice”, pe care micii arheologi le-au „documentat” și „înregistrat” conform celor învățate la seminar, prin fotografii și desene.

La finalul „săpăturii arheologice” copii au fost premiați cu diplome de arheologi.

Acțiunea întreprinsă de muzeu a fost una reușită, menționând în acest sens buna colaborare între participanți și angajații muzeului, fapt observat în feed-back-ul copiilor. Aceștia au fost foarte interesați și captivați, au îndeplinit cu precizie și maximă seriozitate meseria de arheolog și au plecat acasă cu informații noi.

Muzeul Orășenesc Tășnad aduce mulțumiri tuturor copiilor care au luat parte la desfășurarea acestei activități, precum și organizatorilor care au oferit sprijin în realizarea ei: Primăria, Consiliului Local și Casa de Cultură a Orașului Tășnad.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 3, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.