Activități de control ale Poliției Rutiere în comun cu specialiști ai R.A.R., la Ardud

Pe parcursul zilei de miercuri, 07.06.2017, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse de cei care efectuează transport public de persoane sau pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. Una dintre acţiuni, cea a Poliţiei Ardud, a fost efectuată în comun cu specialişti ai Regiei Autonome – Registrul Auto Român Satu Mare.

Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcţie, sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, instalaţia de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punţi, roţi, anvelope şi suspensie.

Activităţile de control au privit şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia.

În cadrul acţiunilor au fost aplicate în total 107 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20745 lei. Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 8 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, 3 pentru lipsa inspecției tehnice periodice, 10 pentru lipsă documente, 8 pentru dotare incompletă, 3 pentru lumini neconforme şi una pentru transport de persoane peste numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare. Celelalte sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri rutiere.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat 3 certificate de înmatriculare şi au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere, din care 4 pentru depăşirea vitezei de deplasare cu peste 50 km/h faţă de limita impusă pe sectorul respectiv de drum.

Astfel, unul din conducătorii auto, în vârstă de 22 de ani din Carei, care circula pe DN 19, a fost surprins de aparatele radar ale poliţiei rutiere în localitatea Doba cu o viteză de 147 km/h. Un alt conducător auto, de 37 de ani din Ianculeşti, a condus autoturismul între localităţile Moftin şi Păulian cu viteza de 134 km/h, pe sector limitat la 70km/h.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 9, 2017. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.