Ansamblul Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene”, cel mai apreciat la „Festivalului Tradițiilor” de la Amați

Duminică, 18 iunie, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Păulești, a avut loc la Căminul Cultural din localitatea Amați, cea de-a doua ediție a Festivalului Tradițiilor și Meșteșugurilor Populare.

În deschiderea evenimentului au vorbit primarul Comunei Păulești, Zenoviu Bontea, directorul Muzeului Județean, Felician Pop, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo precum și invitații din localitatea înfrățită din Ungaria.

Evenimentul s-a concentrat pe activități artistice, iar meșterii populari din Țara Oașului, Zona Codrului și de la Asociația Borokagyökér, au avut ocazia să-și prezinte măiestria.

Ideea festivalului este aceea de a promova tradițiile și valorile tradiționale. Un element specific al comunei Păulești fiind multiculturalitatea, programul artistic oferit de artiștii sătmăreni și nu numai, a fost unul pe placul tuturor participanților.

Cel mai apreciat moment a fost acela al Ansamblului Județului Satu Mare, „Doruri Sătmărene”, lumea aplaudându-l minute în șir. De asemenea au mai evoluat cunoscuta interpretă de muzică populară, Veta Biriș, Petrică Mureșan, Georgiana Marina, Malvina Madar Iederan cu Dănțăușii din Soconzel și Cuța, Mihai Zele și Ansamblul Folcloric „Comoara Oașului”, și Ansamblul de dansuri populare din Ambud.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 18, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.