Societăţi comerciale salvate ieri de flăcări de pompierii sătmăreni, la Poiana Codrului și Satu Mare

În cursul zilei de ieri, pompierii din cadrul I.S.U. ”Someș” Satu Mare au intervenit pentru limitarea şi stingerea a două incendii produse în cadrul unor societăţi comerciale şi unul de vegetaţie uscată. Urgenţele au fost anunţate prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, fiind semnalate în localitatăţile Poiana Codrului şi Satu Mare.

Salvatorii Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Crucişor şi S.V.S.U. Bârsău, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la sediul unei brutării situată pe raza localităţii Poiana Codrului, evenimentul fiind anunţat la ora 14:49. La sosirea echipajelor de intervenţie, flăcările se manifestau la acoperişul societăţii comerciale, existând pericolul propagării acestora la întreaga clădire. Incendiul a fost stins în limitele găsite, nefiind înregistrate victime.

În urma evenimentului au ars elementele de lemn şi ondulină bituminoasă din structura acoperişului, pe o suprafaţă aproximativă de 450 m2. Cauza probabilă a incendiului a fost aprinderea cartonului asfaltat din componenţa acoperişului în urma căderii de jar sau scântei din hornul pentru evacuarea fumului.

În jurul orei 21:25, alt apel de urgenţă anunţa producerea unui incendiu de vegetaţie uscată. La sosirea forţelor de intervenţie profesioniste la adresa indicată, s-a constatat faptul că ardea vegetaţia uscată / gardul viu al unui teren intravilan din municipiul Satu Mare. Două echipaje de pompieri au intervenit în cel mai scurt timp, reuşind să oprească extinderea focului la proprietăţile învecinate. Au ars aproximativ 20 m2  de vegetaţie uscată.

În aceeaşi seară, în jurul orei 23:17, pompierii Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au fost anunţaţi despre izbucnirea unui incendiu la un utilaj de uscare cereale, aflat în proprietatea unei societăţi comerciale din localitatea Satu Mare. Două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă s-au deplasat imediat la sediul societăţii afectate de incendiu. La sosirea forţelor de intervenţie, focul se manifesta în interiorul uscătorului de cereale, existând pericolul extinderii acestora la întreaga societate, respectiv la celelalte societăţi comerciale aflate în imediata apropiere.

Anunţarea din timp a urgenţei şi intervenţia promptă a pompierilor a făcut posibilă atât oprirea propagării incendiului, cât şi stingerea acestuia. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost aprinderea reziduurilor de materie primă din interiorul uscătorului în urma unei defecţiuni în timpul exploatării. Au ars reziduurile de germeni de porumb din interiorul uscătorului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 22, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.