Programul manifestărilor dedicate zilei de 26 Iunie, Ziua Drapelului Național, la Satu Mare

Manifestările dedicate zilei de 26 Iunie – “Ziua Drapelului Național” se vor desfășura luni, 26 iunie 2017, de la ora 10.00, pe platoul din Piața 25 Octombrie – la catarg.

Programul cuprinde următoarele activități: primirea persoanei oficiale – prezentarea onorului – salutul drapelului de luptă și a Gărzii de Onoare; alocuţiune privind sărbătorirea Zilei drapelului național; primirea drapelului în timp ce se intonează Onor la drapel, (drapelul este adus în zona catargului și este pregătit pentru înălțare); binecuvântarea drapelului de către preotul militar, oficialitățile prezente sărută drapelul în ordinea de reprezentare protocolară; înălțarea drapelului concomitent cu intonarea imnului național al României.

Drapelul va fi coborât în data de 25 iunie orele 18.00 de pe catargul din Piața 25 Octombrie și va fi dus în Catedrala Ortodoxă pentru sfințire, de unde va fi luat în dimineața zilei de 26.06.2017 pentru a fi înălțat pe catarg la ceremonial.

Cetăţenii judeţului Satu Mare sunt invitaţi să participe la ceremonialul menţionat.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 22, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.