Primăria Satu Mare va înainta A.D.R. două documente strategice pentru dezvoltarea municipiului

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Satu Mare, edilul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, alături de o parte din aparatul de specialitate al primarului și instituțiile publice partenere au participat vineri, 23 iunie, la prezentarea “Planului de Mobilitate Urbană” și a “Strategiei de Dezvoltare Urbană a Municipiului Satu Mare”.

Prezentarea celor două documente strategice a fost realizată de reprezentanții a două firme de consultanță, contractate de actuala administrație locală, în vederea accesării celor 26,8 milioane euro destinate municipiului Satu Mare prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Realizarea acestor documente strategice este o condiție obligatorie în vederea accesării fondurilor europene.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute principalele intervenții pe care cele două documente le propun, iar ca priorități de investiție, pentru care municipiul Satu Mare are șanse mare să beneficieze de fonduri nerambursabile, au fost stabilite următoarele: dezvoltarea transportului nemotorizat (alei pietonale și piste de biciclete); achiziționarea de mijloace de transport în comun hibride sau electrice; creșterea calității și/sau stării tehnice a infrastructurii rutiere.

Concret Planul de Mobilitate Urbană este alcătuit dintr-un set de măsuri tehnice cum ar fi crearea unor artere ocolitoare, îmbunătățirea rutelor de transport public, extinderea rețelelor pentru bicicliști, reorganizarea și crearea de noi locuri de parcare, amenajări pentru siguranța pietonilor sau noi reglementări rutiere.

”Prin realizarea proiectelor propuse prin aceste două documente strategice, în primul rând se vor reduce emisiile de CO2 și se va crea o infrastructură modernă destinată bicicliștilor și pietonilor. Municipiul Satu Mare este un oraș dinamic, în mișcare, iar Planul de Mobilitate Urbană ne oferă soluții concrete pentru un sistem de transport funcțional, indiferent de modalitatea de deplasare pe care o vor alege cetățenii municipiului“, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Următorul pas pe care Primăria municipiului Satu Mare îl va face este să transmită cele două documente Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest care va analiza documentația și va formula un răspuns în acest sens.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 23, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.