Peste 1.700 de câini din 19 ţări, la International Dog Show

Peste 1.700 de câini din 19 ţări au participat sâmbătă şi duminică la cea de-a 36-a ediţie a expoziţiei International Dog Show, organizată de Asociaţia Chinologică Română în cadrul competiţiilor CACIB, printre proprietarii de patrupede aflându-se şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

DSC_0242

Deschiderea oficială a fost făcută în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi a primarului Dorel Coica, aceştia afirmând că vor sprijini în fiecare an desfăşurarea acestui eveniment. 

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Chinologice Române Satu Mare, dr Zsolt Molnar, la această competiţie s-au înscris 1.732 de câini din 170 de rase, care provin din 19 ţări. Faţă de ediţia de anul trecut, s-au înscris cu 216 mai mulţi proprietari de câini. Sâmbătă au fost programaţi să concureze 823 de câini iar duminică 909 câini. Juriul a fost format dintr-o echipă de specialişti din mai multe ţări precum Franţa, Polonia, Slovenia, Italia, Ucraina, Ungaria, respectiv arbitri români Cristian Stavarache, Daniela Radu şi Marian Drăgănescu. 

Pe lângă premiile pe rase, s-au acordat titlurile de “Campion România” în expoziţia Open, precum şi titlul de “Campion România Junior”. Printre concurenţi s-a aflat şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, acesta având un pui de setter irlandez. "A fost pentru prima dată când am participat la concurs pentru că este pui. Am un setter irlandez", a afirmat Kelemen Hunor.

Adrian Ştef a oferit premii şi cupe alături de viceprimarul Radu Roca şi organizatorii evenimentului. „Un eveniment extrem de reuşit, părerea mea, eu cred că Satu Mare a demonstrat, şi cred aşa să fie, vedem ce spun arbitrii internaţionali, că putem fi gazde foarte bune, pentru orice tip de competiţii, indiferent de ce tip. Vedem că sătmărenii au venit în număr foarte mare, vor să fie activi şi tocmai de aceea am propus organizatorilor ca anul viitor să aducem o competiţie de rang şi mai înalt, o competiţie de rang european care să ne situeze între judeţele care au această capacitate de a organiza astfel de evenimente. Îi felicit pe toţi cei care au depus efort să organizeze această competiţie, Dr. Molnar Zsolt, Preşedintele Asociaţiei Chinologice care prin abilitatea sa a demonstrat că e cu adevărat un specialist, recunoscut atât în ţară, cât şi peste hotare. Îi felicit pe căştigători şi îi asigur pe cei de la ascociaţie şi pe Dl. Preşedinte că la Satu Mare atât municipiul cât şi judeţul vor sprijini asemenea manifestări. Le-am cerut proiectul şi devizul pentru competiţia de anul viitor pentru un nou succes.”

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 14, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.