Echipa de fete a Palatului Copiilor Satu Mare participă la etapa internațională a Concursului ”Prietenii Pompierilor”

În perioada 9-16 iulie la Villach – Austria se va desfășura etapa internațională a Concursului ”Prietenii Pompierilor”, la care echipa de fete a Palatul Copiilor din Satu Mare, campioană națională, va reprezenta România, alături de echipa de băieți din județul Neamț. Concursul se va desfășura pe două categorii de vârstă: 10-15 ani și 11-16 ani. În Austria echipa noastră va concura alături de alte 42 de echipe din 24 de țări. Din echipa României fac parte zece fete pregătite de antrenoarea-profesor Veronica Bancoș, care antrenează asemenea echipe de 23 de ani.

Profesoara Veronica Bancoș a declarat că participă pentru a opta oară la concursul internațional ,,Prietenii Pompierilor”, începând din anul 2001, până în 2007 din echipa reprezentativă a României au făcut parte numai elevi de la Școala Gimnazială nr. 7 din Satu Mare. De la desființarea acestei școli Veronica Bancoș a fost invitată să antreneze o echipă a județului Satu Mare în cadrul Palatului Copiilor.

Din echipa României fac parte elevele: Sorana Roatiș, Mihaela Micle, Andra Vădan, Iris Babotan și Amalia Vaștag, toate de la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”. Lor li se mai adaugă Adina Boitor de la Școala ,,Mircea Eliade”, Iulia Șulea de la Școala ”Avram Iancu”, Roberta Nistea de la Școala ”Bălcescu-Petöfi”, Andrea Bulgăre de la Colegiul Național ”Ioan Slavici” și Delia Leica de la Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger”.

În Austria, la concurs româncele vor avea de trecut două probe: ștafetă 400 de metri și pistă cu obstacole, probe complexe care includ mânuirea furtunurilor, a stingătoarelor, lichidarea a două ținte etc.

Suntem alături de reprezentantele României, fetele din județul Satu Mare și le dorim succes, să se întoarcă acasă situate pe un loc cât mai fruntaș.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 6, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.