Acțiune de plantare, în comuna Beltiug

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, și reprezintă o modalitate de sensibilizare a tinerilor şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor.

impaduririÎn acest context la nivelul județului Satu Mare s-au demarat mai multe acțiuni de plantare de puieți: 240 puieți în curțile instituțiilor de învățământ înscrise la concursul ”Oază verde pentru educație”, 1.150 puieți în zona Tarna Mare pe amplasamentul viitoarei tabere ecologice care se va realiza din fonduri europene.

În cadrul campaniei de plantare de puieți pe teritoriul județul Satu Mare, inițiate de Consiliul Județean Satu Mare în colaborare cu APM Satu Mare și Direcția Silvică Satu Mare, prin care se vor planta puieți forestieri pe o suprafață de 23,31 ha din 83.58 ha prevăzute a fi împădurite din comunele implicate în proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”, în data de 16 aprilie, azi, se vor planta 600 de puieți de tei de-a lungul drumului spre Băile Beltiug. La această acțiune vor participa reprezentanți ai APM Satu Mare, angajați ai Primăriei Beltiug, elevi de la școala Gimnazială Beltiug precum și voluntari din comunitatea Beltiug.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 16, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.