S-a împlinit un an de când Kereskényi Gábor a fost ales primar al municipiului Satu Mare

La 23 iunie 2017 s-a împlinit un an de când în fruntea municipiului Satu Mare a fost ales ca primar Kereskényi Joi, 13 iulie a fost organizată o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentat realizările actualei conduceri a municipiului. Au participat primarul municipiului Kereskényi Gábor, viceprimarii Doina Feher și Adrian Albu, administratorul public Maskulik Csaba, consilierii Butka Gergö, Natalia Covaci alături de întreaga echipă de lucru a primarului și aparatul de specialitate.

Din raportul prezentat la un an de mandat, au reieșit în primul rând realizările în domeniul infrastructurii municipiului Satu Mare: s-au reabilitat străzi în valoare de peste 25 milioane lei, urmând să se definitiveze artere utilizate de transportul public cum ar fi B-dul Independenței, Jubileului, străzile Depozitului, Gorunului, Noroieni, Arad, Ion Creangă, Toamnei, Egalității, Argeșului, Mică etc. S-au plombat în 2017 19.783 m2 de carosabil spre deosebire de 2016 care a acoperit 219 m2. Urmează să intre în lucru străzile Lucian Blaga, Cloșca, 1 Iunie, Bixadului, Ion Ghica, Nicolae Iorga. Se vor definitiva parcările din Micro 17 și Carpați I și II unde au fost demolate garajele. Se va amenaja pista de biciclete pe străzile Barițiu-Gorunului-Acvaparc. Lucrările efectuate de Primărie s-au sincronizat cu alte lucrări executate de EON Gaz, Electrica, Apaserv, RDS. ,,Vrem să redăm zonelor centrale din municipiu frumusețea de altădată”, a spus primarul Kereskányi Gábor, iar pentru aceasta s-a realizat inventarierea tuturor clădirilor din Centrul Vechi.

Pentru viitor, Primăria și Consiliul Local are în vedere realizarea unor proiecte importante: al treilea pod, centura de ocolire, reabilitarea centrului istoric. Pentru transportul public s-au cumpărat 15 autobuse, urmând finalizarea proiectului din bani europeni pentru 20 de autobuze electrice. Vor fi reabilitate 425 apartamente, pod pietonal și biciclete peste Someș.

În domeniul relației cu cetățenii se va înființa Compartimentul civic în cadrul Primăriei, se va prelungi programul de lucru cu populația, în fiecare joi, până la 18,30, astfel se prelucrează zilnic peste 50.000 de acte. S-au remediat peste 1573 de defecțiuni și avarii la iluminatul public, care se va moderniza în Micro 17, Carpați I și II, și se vor schimba componentele de iluminat pe tehnologie LED. S-a acordat sprijin pentru reabilitarea a 11 biserici.

Poliția Locală lucrează cu 180 de angajați din care doar 92 sunt operativi, pe perioada analizată s-au dat 9.607 sancțiuni cu o valoare de 1.694.483 lei. Se vor amplasa încă 50 de camere de supraveghere.

În domeniul învățământului și protecției sociale, au fost cheltuiți peste 2 milioane lei. Au fost dotate 40 de unități de învățământ, se vor înființa grupe noi la creșele Țara Minunilor și pe strada Lucian Blaga. S-au dat în folosință 17 locuințe sociale, 70 locuințe ANL, fiind în construcție alte 70 în zona Poligonului. Primăria Satu Mare a investit și pentru dezvoltarea sportului sprijinind  echipa FC Olimpia Satu Mare. Primăria dorește atragerea tinerilor sătmăreni acasă, oferindu-le acestora locuri de muncă și alte facilități. Primăria va continua să colaboreze cu Camera de Comerț  Industrie și Agricultură, Asociația Economică Româno-Germană, Camera Meșteșugarilor, Inspectoratul Școlar Județean pentru dezvoltarea învățământului dual.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 13, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.