Premierul Tudose a discutat cu o delegație oficială din Republica Chineză despre oportunitățile de investiții în România

Premierul Mihai Tudose a primit astăzi, la Palatul Victoria, o importantă delegație oficială din Republica Chineză, condusă de Liu Yunshan, înalt demnitar chinez. La întâlnire au participat viceprim-ministrul Ion Ciolacu, viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, Sevil Shhaideh, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ministrul Energiei, Toma Petcu, și ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ilan Laufer.

Ambele delegații au subliniat bunele relații dintre România și China, exprimându-și speranța că această cooperare va fi valorificată și din perspectivă economică.

”Avem în România oportunități de investiții și un mediu de afaceri prietenos și predictibil. Avem toate elementele necesare pentru un schimb mai activ între țările noastre, în domeniul comercial, al energiei, infrastructurii și al producției. Potențialul de investiții al Chinei este impresionant. Suntem încântați să beneficiem de experiența Chinei în domeniul transporturilor și să atragem investiții care să producă în România pentru piața chineză, dar și pentru cea din Uniunea Europeană”, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose.

Șeful Executivului român a menționat ca există perspective concrete de colaborare cu partenerii chinezi pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. De asemenea, s-a discutat în cadrul întrevederii de la Palatul Victoria despre posibilitatea înființării unei curse aeriene directe București-Beijing și potențialul portului Constanța de a funcționa ca hub comercial important între Asia și Europa.

La rândul său, înaltul oficial chinez a subliniat că România este un partener economic foarte important pentru China, din punct de vedere al poziției geografice, ca poartă de intrare comercială în Europa.

”În China există numeroase firme competitive, iar Guvernul chinez încurajează aceste firme să investească în România, având în vedere și faptul că România este al doilea partener comercial al Chinei după Uniunea Europeană, dar și capacitatea investițională și financiară actuală a statului chinez”, a declarat Liu Yunshan. Oficialul chinez a menționat în acest sens că, pentru următorii 5 ani, China preconizează că va importa produse în valoare de 8.000 mld. dolari și își propune să investească peste hotare 750 mld. dolari.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 14, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.