Premierul Mihai Tudose a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut ieri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Excelența Sa doamna Michèle Ramis. Discuțiile au vizat principalele subiecte de interes comun de pe agenda bilaterală, respectiv dialogul politic la nivel înalt, cooperarea în domeniul economic și cooperarea sectorială, Sezonul România – Franța. O altă temă abordată în cadrul întâlnirii s-a referit la cooperarea în plan european între România și Franța.

Premierul Mihai Tudose a subliniat nivelul atins de relațiile româno-franceze și a propus ca, pentru valorificarea întregului potențial existent, să fie intensificat dialogul sectorial, la nivel de miniștri, în domeniile identificate ca fiind prioritare.

Ambasadorul Franței a reamintit că România și Franța sunt legate printr-un  Parteneriat strategic, începând cu anul 2008, și a arătat că autorităților franceze își doresc transpunerea în practică a acestui parteneriat, sub toate aspectele sale. În continuare, Michèle Ramis a salutat dinamismul și densitatea relației economice bilaterale, subliniind voința părții franceze de a consolida cooperarea în domeniile aeronautic și al aviației civile, al industriei de apărare și energiei nucleare civile.

Cei doi oficiali au apreciat că Sezonul România-Franța, program care va coincide cu marcarea Centenarului creării României moderne, va dinamiza parteneriatul bilateral în domeniul cultural, prin intermediul unor evenimente care să pună accentul asupra creației contemporane, cercetării și inovării, tineretului. Totodată, șeful Executivului român și ambasadorul Republicii Franceze în România și-au exprimat satisfacția pentru existența unui viziuni comune asupra acestui proiect și pentru suprapunerea de obiective: prezentarea unei imagini moderne, contemporane, a țărilor și societăților noastre.

În ceea ce privește cooperarea în plan european, prim-ministrul Mihai Tudose a mulțumit Franței pentru sprijinul constant acordat României și, în special, pentru ajutorul în vederea pregătirii Președinției Române a Consiliului UE (2019), prin Parteneriatul cu École Nationale d’Administration (ENA).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 20, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.