Amenzile neachitate, date pentru diferite infracțiuni, pot fi înlocuite cu muncă în folosul comunității

În data de 27 iulie, de la orele 12.00, în sala de ședințe a Primăriei orașului Ardud, a avut loc ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare, sub conducerea președintelui ATOP, Andrei Veron. Pe lângă primarii și șefii de post din comunele menționate în ordinea de zi, au participat șeful I.P.J. Satu Mare, comisarul șef Sorin Stan, șeful I.J.J. colonel Ovidiu Popa și șeful I.S.U. ”Someș” Satu Mare, colonel Nicolae Dima.

Primarii și șefii de post au relatat că există o bună colaborare între Primărie și posturile de poliție, în ciuda faptului că la unele posturi de poliție există deficit de cadre.  În zona Codru, una din problemele existente este aceea a furtului de lemne care nu are o reglementare legală clară în privința sancțiunilor ce pot fi aplicate celor care transportă masă lemnoasă fără acte de proveniență. Mijloacele de transport de mare tonaj ce transportă lemne distrug drumurile din zonă. În zonele cu păduri din apropierea satelor, mistreții produc pagube în culturile sătenilor. Pentru rezolvarea acestei probleme s-a propus o mai strânsă colaborare cu asociațiile de vânători.

În general, în sate există camere de supraveghere, din păcate insuficiente, dar există preocuparea pentru creșterea numărului acestora. S-a recomandat ca la achiziționarea și montarea acestora să fie consultați specialiștii din cadrul M.A.I.

În unele localități nu există deloc pază, în altele pe lângă paza asigurată cu firme există și poliție locală, de exemplu în orașul Ardud. Aici sunt instalate zeci de camere de supraveghere, școlile sunt dotate cu sisteme de alarmare antifurt, iar Primăria Ardud va suplimenta numărul polițiștilor locali și va amplasa camere de supraveghere și în localitatea Mădăras. În comuna Pomi există atât supraveghere video, cât și supraveghere prin intermediul firmelor de pază.

Amenzile date pentru diferite infracțiuni, care nu sunt achitate, potrivit legii pot fi înlocuite cu prestarea de munci în folosul comunității, însă nu există posibilitatea obligării efectuării acestor munci. Șefii de post au cerut ca să existe un cadru legislativ pentru ca pedepsele să fie duse până la capăt.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 27, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.