Spectacol total la Carei. Cea de-a cincea ediție a Festivalului Medieval „Villa Karul”

În perioada 29 – 30 iulie 2017 în Parcul dendrologic din jurul Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc cea de-a cincea ediție a Festivalului Medieval „Villa Karul”, în organizarea Centrului de promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Carei. La desfășurarea evenimentului au participat și 11 voluntari din Carei.

La eveniment au participat: Ordinul Cavalerilor „Paladinii de Terra Medies” Mediaș, Ordinul „Arany Gríff” – Odorheiu Secuiesc, Arcașii „Corvus Regia” din Carei, Asociația „Lupii din pustă” din Aleșd, Asociația Culturală „Turul Sas” – Baia Mare, Trupa „Fire Dream” – Mediaș, meșteri sticlari, pielari, lutieri, fierari din Oradea, Satu Mare, Timișoara, Arad, Trupa de teatru M.E.E.M. și formația Magic Dance de la Centrul Cultural Carei.

Festivalul a fost deschis cu parada medievală și onorul dat de participanți la intrarea în Castelul Karolyi, după care pe parcursul celor două zile au avut loc activități interactive pentru copii, demonstrații de mânuire a armelor, demonstrații de tir cu arcul, lupte și dansuri medievale, teatru medieval, jocuri distractive pentru copii. Prima seară s-a încheiat cu spectacolul cu foc susținut de trupa Fire Dream, eveniment care s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea spectatorilor.

Tot de o prezență numeroasă s-a bucurat și spectacolul de teatru „Slugă la doi stăpâni” (fragment), adaptare după Carlo Goldoni, susținut de tinerii actori amatori de la Centrului Cultural din Carei. Cea de a doua seară s-a încheiat cu concursuri interactive, dansuri medievale prezentate de Ordinul „Arany Gríff” și de luptele cavalerilor de la Turul Sas.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 30, 2017. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.