Primăria Municipiului Satu Mare și Apaserv SA au instituit măsuri anti-caniculă

Date fiind temperaturile ridicate şi atingerea pragului critic al indicelui temperatură/umezeală, ce se anunţă în următoarea perioadă în municipiu, Primăria Municipiului Satu Mare și Apaserv SA vin în sprijinul sătmărenilor cu o serie de măsuri pentru combaterea efectelor caniculei.

Astfel, Apaserv SA va amplasa de marți, 1 august, un cort anti-caniculă pe Aleea Corneliu Coposu, la care pot apela persoanele care sunt afectate de temperaturile ridicate și la care se va oferi apă îmbuteliată.

Totodată, începând de mâine Apaserv va amplasa dozatoare cu apă rece în următoarele locații:

– Mihai Viteazu colț cu I.C Brătianu,

– Spitalul Județean de Urgență Satu Mare,

– Spitalul Vechi

– Gara Satu Mare.

Tot ca o măsură anti-caniculă, în cursul zilei de luni, 31 iulie, toate cișmelele aflate în administrarea Apaserv au fost verificate pentru a se asigura funcționarea lor normală.

Primarul Gabor Kereskenyi a cerut conducerii Apaserv ca orice intervenție la eventuale avarii care au ca efect întreruperea asigurării apei potabile să fie făcută cu maximă promptitudine.

Pe de altă parte, edilul municipiului a cerut conducerii Transurban să pună la dispoziția sătmărenilor cât mai multe mijloace de transport în comun cu aer condiționat sau cu sisteme de recirculare a aerului, astfel încât cei care călătoresc să nu fie afectați de căldură.

Pe lângă acestea, Primăria municipiului Satu Mare le recomandă cetățenilor următoarele măsuri:

• să evite ieșirea din locuință în perioadele cu temperaturi ridicate;

• să consume zilnic minim 2 litri de lichide – apă plată, ceai sau sucuri naturale;

• persoanelor vârstnice li se recomandă să rămână în încăperi răcoroase și să evite ieșirile în oraș între orele 11.00-16.00;

• persoanele vârstnice sau cu dizabilități care locuiesc singure vor fi vizitate cel puțin o dată sau de două ori pe zi de către aparținători;

• pentru prevenirea insolațiilor se impune supravegherea copiilor, evitându-se locurile de joacă expuse direct radiațiilor solare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 31 iulie 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Primăria Municipiului Satu Mare și Apaserv SA au instituit măsuri anti-caniculă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.