Caius Hera și Carmina Renascentia, în prima zi a Festivalului de muzică veche „Deák Endre” la Carei

Luni, 31 iulie 2017, începând cu ora 19.00, în Parcul Dendrologic din municipiul Carei a debutat prima ediție a Festivalului de muzică veche „Deák Endre”, manifestare desfășurată în cadrul evenimentului „CAREI FEST 2017”. În cadrul primei seri a festivalului au urcat pe scena „amenajată” la intrarea în manej artistul Caius Hera din Timișoara, care a susținut un recital de lăută și formația careiană, Carmina Renascentia.

O parte din foștii colegi ai regretatului Deák Endre, Bogdan Georgescu, Szűcs József, Keresztesi Ildikó și Caius Hera au rostit câteva cuvinte în memoria acestuia.

Evenimentul a fost organizat de Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei și Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” în memoria artistului, profesorului și fondatorului Formației de Muzică Veche „Collegium”, regretatul Deák Endre, care a avut un rol important în viața culturală careiană și mai ales în promovarea acestui stil de muzică, în țară și peste hotare.

Partenerii festivalului au fost: Ardealul, Polipol, Alconor Company, König Metal, L’Art Hotel și Asociația Equus. Prezentatorii evenimentului au fost: Járay Zsanett și Adrian Ștefănuți.

Festivalul continuă și azi, marți, 1 august 2017, în Parcul dendrologic din Carei cu două concerte extraordinare, care se vor desfășura după program:

ora 19.00 – Concert al formației Huniadi Cantores (Hunedoara)
ora 20.00 – Concert al formației Musica Historica (Budapesta)

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 1, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.