La Muzeul de Artă va fi vernisată joi expoziția ”Itinerar spiritual 33”, semnată Cristina Sabău Trifu

Joi 3 august 2017 ora 17.00, la Secţia de Artă a Muzeului Judeţean Satu Mare – P-ţa Libertăţii nr.21 –  se va vernisa expoziția: ”Itinerar spiritual 33”, semnată Cristina Sabău Trifu.

Absolventă a Secției de Textile a Academiei de Arte Ion Andreescu din Cluj Napoca, artista a avut bucuria de a împleti de-a lungul a peste trei decenii de activitate, pasiunea profesiei în care s-a specializat, cu bogăția spirituală a credinței romano-catolice, cultivată încă din copilărie. La șansa pe care și-a contruit-o cu multă munca și perseverență se adaugă o sensibilitate artistică de un mare rafinament, precum și o erudiție nebănuită a personalității ei atât de discrete.

În expoziție vor fi prezentate amenajări interioare de sanctuare catolice, icoane de altar, picturi religioase precum și vestimentație liturgică. Lucrările Cristinei Sabău Trifu sunt prezente în multe din bisericile din România dar și din străinătate. Ornamentația parietală precum și noblețea vestimentației preoțești create de artistă, au însoțit gândul de înalțare sprituală a mii și mii de credincioși în timpul oficierii liturghiei.

Dr. Felicia Grigorescu și dr. Kiss Imola –  istorici de artă,vor prezenta artista şi expoziţia, iar baritonul Kincses Márk și pianistul Balaskó Balázs sunt invitați să susțină un moment muzical.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 1, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.