162 de controale ale I.T.M. Satu Mare în domeniile R.M. şi S.S.M. în luna iulie 2017

În cursul lunii iulie 2017 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare au efectuat 162 controale, din care 70 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 92 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM).

Cu ocazia celor 70 controale în domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat în total 54 de sancţiuni, din care 5 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 12.100 lei, şi s-au dispus de către inspectorii de muncă 115 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

Pentru încălcări ale prevederilor Codului Muncii au fost aplicate 23 sancțiuni, din care 1 amendă de 1.500 lei pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind evidența orelor lucrate de către salariați și 22 avertismente pentru nerespectarea altor prevederi legale.

Pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 500/2011 privind Registrul general de evidență a salariaților în formă electronică au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale din care 23 avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 10.800 lei.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr.108/1999 au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale (avertismente) pentru neprezentarea documentelor și informațiilor solicitate de inspectorii de muncă necesare controlului ori cercetării evenimentelor și pentru neîndeplinirea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost constatate 136 de deficiențe. Au fost aplicate 136 sancțiuni contravenționale, din care 8 amenzi (în valoare totală de 40.000 lei) și 128 avertismente. Au fost dispuse 136 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate. S-a dispus, printre altele, 1 măsură pentru oprirea unor echipamente de lucru la care nu erau asigurate măsurile de siguranță pentru lucrători.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 8 august 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.