Poliţiştii din Tășnad și Beltiug au desfășurat ieri acţiuni pentru protejarea fondului forestier

Având ca prioritate prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori și a transportul ilegal de material lemnos, poliţiştii au acţionat atât pe arterele de circulaţie cât și în fondul forestier din zona de responsabilitate.

Astfel, patrula mixtă de siguranță publică din cadrul Poliției Orașului Tășnad, formată din polițiști și jandarmi, au oprit pentru control pe raza orașului două autoutilitare înmatriculate în județul Sălaj, care transportau material lemnos.

Întrucât la controlul efectuat conducătorii auto nu au putut prezenta documente de proveniență și de transport, cei doi sălăjeni au fost sancționați contravențional, iar pentru cantitatea de 5,14 mc material lemnos, s-a dispus măsura ridicării în vederea confiscării.

Între orele 17.00-20.00, polițiștii Secției Rurale Beltiug au acționat în fondul forestier aparținând comunei Socond, context în care au surprins în flagrant doi bărbați din Maramureș, respectiv unul de 31 de ani din Băsești și unul de 28 de ani din Odești, care, însoțiți de atelaje hipo și dotați cu motofierăstraie, au tăiat ilegal arbori din Cantonul Silvic Cuța.

Motofierăstraiele folosite la comiterea faptelor au fost ridicate în vederea confiscării urmând ca în funcție de contravaloarea materialului lemnos tăiat și predat ocolului silvic, să se facă încadrarea juridică a faptelor și să se dispună măsuri legale față de cei care le-au comis.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 8, 2017. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.