Cetățeni din Vama cer sprijinul Prefecturii pentru sistarea tăierilor ilegale de copaci din comună

Primul caz prezentat în audienţele de marţi, 8 august 2017, susţinute de către prefectul Darius Filip se referă la tăierile de masă lemnoasă din pădurea unor cetăţeni din comuna Vama, care au pe rol o acţiune judecătorească privind retrocedarea a 19 ha de teren forestier. Deşi au înştiinţat Ocolul Silvic despre situaţie, tăierile au continuat, fapt pentru care au solicitat azi sprijin din partea Prefecturii în vederea sistării acestei exploatări.

Prefectul a informat persoanele despre demersurile legale care pot fi făcute pentru sistarea acestor tăieri. De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu va solicita instituţiilor abilitate, în speţă Direcţiei Silvice, ITRSV şi IPJ Satu Mare verificarea situaţiei din teren şi luarea măsurilor în consecinţă.

O altă audienţă se referă la retrocedarea unei suprafeţe de teren de 17 ha în localitatea Roşiori, comuna Valea Vinului, pentru care s-a solicitat depunerea unui memoriu în vederea clarificării situaţiei la nivelul Comisiei Locale de Fond Funciar. Sprijinirea pentru refacerea gardului afectat pe o porţiune de o alunecare de teren şi pe alta de eroziunea solului în Răteşti, comuna Beltiug a fost subiectul altei audienţe.

Problema datează din anul 2014 însă nu s-a găsit până în prezent o rezolvare. S-a luat legătura cu secretarul UAT Beltiug, care a dat asigurări că se va efectua o lucrare topografică pentru stabilirea limitei dintre proprietăţile învecinate şi sprijin pentru refacerea gardului afectat.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 8, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.