Premierul Mihai Tudose a discutat problemele din sistemul penitenciarelor cu reprezentanții sindicatelor

Drepturile salariale ale personalului din penitenciare, necesarul de posturi pentru sistemul penitenciar și statutul special al funcționarilor publici din acest sistem au fost printre subiectele abordate în cadrul întâlnirii avute astăzi de premierul Mihai Tudose cu reprezentanții sindicatelor lucrătorilor din penitenciare.

Reprezentanții sindicatelor au evocat necesitatea majorării salariilor și suplimentarea personalului, primul-ministru afirmând că Guvernul are în vedere creșterea salarizării personalului de la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, precum și realizarea unui plan referitor la necesitățile de personal tehnic și de supraveghere în teren, în concordanță cu standardele de sistem existente.

Tot în cadrul acestei întrevederi, premierul Tudose a exprimat susținerea guvernului privind o serie de măsuri ce trebuie luate pentru buna funționare a unităților ce fac parte din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.
De asemenea, discuțiile au vizat și necesitățile de investiții în infrastructura penitenciarelor, precum și posibilitățile de finanțare a acestora.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Justiției, Tudorel Toader, și consilierul de stat Felix Rache.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 10, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.