Măsuri de prevenire a incendiilor

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă anunţă cetăţenii municipiului Satu Mare cu privire la măsurile pentru prevenirea incendiilor, odată cu începutul sezonului cald.

focAstfel, în conformitate cu OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, modificată şi aprobaă prin Legea nr. 265/2006, cu modificările şi completările ulterioare, art.94, alin.1, lit.n) “deţinătorii legali de terenuri nu ard miriştile, stuful, tufărişurilor sau vegetaţia ierboasă fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă”. Arderea miriştilor se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă.

Se interzice facerea focului deschis în curţi, grădini şi lângă construcţii sau furaje, pe timp de vânt, la o distanţă mai mică de 50 de metri faţă de acestea. Se interzice facerea focului în câmp, pe pajişti şi terenuri agricole, în apropierea pădurilor în perioada secetoasă şi mai ales pe timp de vânt. Se interzice folosirea de instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, se verifică periodic starea acestora. Se interzice fumatul în locurile unde există pericol de incendiu, și nu în ultimul rând se interzice aruncarea la întâmplare a resturilor de ţigări sau chibrituri.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 18, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.