Ateliere de creație, recreative și de voluntariat la Muzeul în aer liber al Țării Oașului

În cadrul Festivalului Patrimoniului Țării Oașului 2017, în perioada 9-18 august, la Muzeul în aer liber al Țării Oașului se desfășoară numeroase activități în special pentru copiii negreșteni, aflați în vacanță și nu numai. Acestea cuprind activități recreative, de creație, ateliere meșteșugărești prin care tinerii pot face cunoștință cu arta populară oșenească, sub supravegherea meșterilor populari. 

În zilele de miercuri, joi și vineri de la ora 10.00 , Biblioteca orășenească Negrești a organizat activități sub genericul ”Căruța cu povești”. Geza și Emma Istfánfi, în atelierul de olărit, au făcut demonstrații de prelucrare a lutului.

S-au desfășurat activități și în atelierul de muzică și tradiții din Țara Oașului, sub îndrumarea lui Petrică Zele, Maria Tripon, Irina Man și ceterașii, atelierul de cusut și brodat sub îndrumarea designerului Maria Constantinescu și mătușile Floare Finta și Floare Hotca, care au îndrumat și activitatea din cadrul atelierul de gastronomie locală și tradițională și nu în ultimul rând atelierul de creație artă plastică, coordonat de Dorel Petrehus, Laura Ghinea și Cornel Pop.

S-au desfășurat și activități de deprindere de tehnici de acordare a primului ajutor sub coordonarea Organizației de Cruce Roșie din Negrești-Oaș.Toate activitățile în cadrul atelierelor au fost realizate sub coordonarea dr. Natalia Lazăr, directorul Casei Orășenești de Cultură Negrești-Oaș și a Muzeului Țării Oașului. împreună cu colectivul de specialitate din cele două instituții.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 11, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.