Festivalul Folcloric ”Cetatea Codrului” de la Ardud a ajuns la cea de-a cincea ediție

Luni, 14 august, la Ardud a avut loc cea de-a cincea ediție a Festivalului Folcloric ”Cetatea Codrului”, în organizarea Primăriei, Consiliului Local al oraşului Ardud, Consiliului Județean Satu Mare şi Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea” Ardud. Festivalul a debutat la ora 14.00 cu parada portului popular, de la fosta primărie până la scena amenajată lângă Cetatea Ardudului, spre încântarea localnicilor și celor sosiți aici special pentru acest eveniment.

Pe scenă au evoluat începând cu ora 15.00 într-un adevărat regal de folclor românesc, german, maghiar și polonez ansamblurile și soliștii invitați la festival. Au participat oaspeți din localitatea Jaslo, Polonia însoțiți de primarul Stanislav Pankievic împreună cu ansamblul folcloric Jaslanie, delegația orașului Napkor din Ungaria înfrățit cu Ardudul, corul și ansamblul de dansuri germane al Forumului Democrat German Satu Mare, artiști din Petrești și din alte localități din județ, precum și din Maramureș.

La deschiderea oficială a evenimentului au participat alături de primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, viceprimarul orașului Satu Mare, Adrian Albu, consilierul Alexandru Horvat, consilieri județeni și locali, membri marcanți ai Partidului Național Liberal: Emilia Enătescu, Sorin Ghilea, primarii orașelor Jaslo (Polonia) și Napkor (Ungaria), directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo. Evenimentul a fost prezentat de Doina Mirea, realizator la Etno TV și va fi difuzat pe Etno Tv, în emisiunea „Vatra cântecelor noastre”.

Primarul Ovidiu Duma, în cuvântul său de deschidere a subliniat intenția ca acest festival să devină o tradiție aici în zona Codrului, contribuind la păstrarea și continuitatea folclorului autentic de pe meleagurile sătmărene, dar și consolidarea unor relații culturale pe plan internațional.

La această ediție a festivalului, au onorat invitația în ”Cetatea Codrului”: Ansamblul folcloric „Cetatea Codrului” din Ardud cu soliştii: Alina Sabău, Cornel Pop, Mihai Papariga, Teodora Bota, Vlad Jurchiș; Ansamblul folcloric de dansuri maghiare Ardud; Ansamblul folcloric de dansuri şvăbeşti Petrești; Corul bărbătesc al Forumului Democrat German din Petrești „Mannerchor”; Formația de dansuri șvăbești „Gute Laune” din Satu Mare; Ansamblul folcloric din Jaslo, Polonia; Ansamblul folcloric din Napkor, Ungaria.

Programul a continuat cu un spectacol folcloric susținut de artiști de folclor cunoscuți la nivel național: Marian Buzilă, Ana Holdiș Pop cu Taraful Cetăra din Carei, Petrică Mureșan, Nicolae Furdui Iancu și Crai Nou.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 14, 2017. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.