Ziua Cetății Ardud coincide cu sărbătoarea Sfintei Marii și Ziua Marinei Române

Primăria, Consiliul Local al oraşului şi Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” Ardud au organizat marți, 15 august o nouă ediție a Zilei Cetăţii Ardud. Data de 15 august are o triplă semnificație pentru toți ardudenii și nu numai. Sărbătoarea de Sfântă Mărie este prăznuită de creștinii ortodocși și catolici, fiind ziua în care se pomenește Adormirea Maicii Domnului. Tot în data de 15 august se sărbătorește și Ziua Marinei Române.

La ora 13.00 a avut loc parada oficială cu defilarea majoretelor din Ardud și a fanfarei din Berveni. S-au alăturat oficialitățile invitate și localnicii din Ardud și localități aparținătoare precum Mădăras, Gerăușa, Baba Novac.

Începând cu ora 14.00 a avut loc deschiderea oficială a Zilei Cetăţii Ardud, pe scena amplasată la Cetate. Au onorat cu prezența președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, deputații Romeo Nicoară și Magyar Lóránd, consilieri județeni, locali, șefi de instituții. Au mai luat parte oaspeții sosiți ieri cu ocazia Festivalului Folcloric ”Cetatea Codrului”: delegația din orașul Jaslo, Polonia împreună cu primarul Stanislav Pankievic, o delegație din orașul maghiar Napkor înfrățit cu Ardudul, precum și o delegație din Csenger.

A vorbit primarul Ovidiu Duma care a spus că sărbătoarea orașului coincide cu sărbătoarea Sfintei Marii și Ziua Marinei Române, este un bun prilej ca ardudenii, români, germani și maghiari să sărbătorească împreună o după-amiază în prezența unor soliști îndrăgiți. A dorit tuturor celor prezenți și oaspeților o ședere plăcută la Ardud cu ocazia Zilei Cetății.

Primăria a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie. S-a desfășurat concursul ”Ardud – Oraș înfloritor”. Clubul sportiv CS Cetate Ardud 800 a prezentat demostrații de lupte greco-romane. Prezentatorii întregului eveniment au fost consilierul local Daniel Dod și jurnalista Raluca Jofi.

Potrivit programului, au urcat pe scenă: Corul „Ardente” Mădăras; Cercul de dans sportiv al Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea” Ardud; Ansamblul Inedit; Formaţia Original; Sara Mihali; Bogdan Dod cu formația; Bertici Fivérek; Formaţia Favorit; Homonyik Sándor; Marian Buzilă; XXL Band – Satu Mare.

De la ora 20.00 urmează concerte la care sunt așteptați cu drag toți ardudenii: Cătălin Crișan; Liviu Teodorescu; Corina; Deepcentral.

Sărbătoarea Cetății Ardudului se va încheia la miezul nopții cu focuri de artificii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 15, 2017. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.