Nouă incendii stinse de pompierii I.S.U. ”Someș” Satu Mare, între 11 și 15 august

În perioada 11-15.08.2017  I.S.U. ,,Someș” Satu Mare a intervenit pentru stingerea a nouă incendii, evacuarea apei din curți sau subsoluri în două cazuri, îndepărtarea a doi copaci căzuti, respectiv la trei misiuni de asigurare.

În data de 11.08 a.c., imediat după miezul nopții, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit de pe raza localității Vama.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu ambulanță S.M.U.R.D. Aceștia au intervenit pentru stingerea incendiului în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama.

La sosirea echipajelor de intervenţie, casa era cuprinsă de flăcări și se degaja o mare cantitate de fum. Pompierii au intervenit prompt localizând incendiul și împiedicând propagarea acestuia la vecinătăți.

În urma incendiului au ars: mobilierul casei, aparatura electrocasnică și aproximativ 200 de baloți de paie depozitați într-una dintre încăperile imobilului. Din fericire, nu au existat victime.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jar sau scântei căzute din sobă peste materiale combustibile.

În data de 12.08 a.c., la ora 23:33, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un spațiu comercial din municipiul Satu Mare. S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător care alimenta un aparat de aer condiționat.

În urma producerii incendiului a ars aparatul de aer condiționat și s-a degradat tencuiala pe o suprafață de aproximativ 5 mp.

Tot în data de 12.08. a.c., în jurul orei 23:59 dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui incendiu la o anexă gospodărescă din localitatea Comlăușa.

La adresa menționată s-au deplasat două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Turț, care au intervenit pentru stingerea incendiului în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Batarci. La momentul sosirii, incendiul se manifesta violent la o magazie în care erau depozitate aproximativ 3m3 de lemne pentru foc.

Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul cu promptitudine, împiedicând astfel propagarea acestuia la casa de locuit din apropierea magaziei.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars elemente de mobilier și s-au degradat 3m3 de lemne pentru foc, aparatură electrocasnică și alte materiale combustibile depozitate în magazie.

În data de 14.08 a.c. la ora 09:13 un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu o autospecială de stins incendii cu apă și spumă a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul unui bloc de locuințe situat pe B.dul Muncii din municipiul Satu Mare.

Incendiul a fost stins cu promptitudine fără ca acesta să se extindă și să pună în pericol locatarii imobilului. Cauza producerii evenimentului a fost folosirea focului deschis în spații închise: folosirea lumânării pentru iluminat.

În urma incendiului au ars aproximativ 1m3  deșeuri de plastic.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 17, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.