Primăria Satu Mare: Lucrările la Podul Decebal întârzie din cauza constructorului

Kereskényi Gábor – primarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu și  Doina Feher – viceprimari, Maskulik Csaba – administrator public doresc să mai aducă la cunoştinţa sătmărenilor, cu riscul de a se repeta, informaţiile legate despre lucrările care se desfăşoară la Podul Decebal. Traficul aglomerat din oraș este ”subiectul zilei” în Satu Mare și, pentru că nu au fugit niciodată de răspundere, doresc să le explice pe această cale tuturor sătmărenilor situația privind această reparație.

”Stimați sătmăreni,

Lucrările de la Podul Decebal sunt întârziate din cauza constructorului, care este depășit de situație şi trebuie să o spunem clar şi răspicat.

De ce nu lucrează firma noaptea?

NU are suficienți oameni, dar și pentru că sunt anumite tipuri de lucrări care nu pot fi efectuate noaptea din cauza rețelelor de înaltă tensiune subterane şi din motive de SIGURANȚĂ!

De ce nu putem obliga firma să să urgentăm lucrările?

În 2015, vechea administrație a încheiat un contract atât de prost încât acum nu avem pârghiile legale necesare pentru a sancționa firma sau pentru a aplica penalizări. Nu putem renunța la contract, riscăm să rămânem fără autorizația de a utiliza podul!

Nu dorim să aruncăm vina pe nimeni, dar vă transmitem o informație importantă: despre reparațiile la Podul Decebal s-a vorbit încă din 2013, mai jos aveți și un link din acea perioadă. A fost nevoie de 3 ANI pentru a demara lucrările, în iulie 2016!

Podul Decebal va intra în reparaţii capitale

Contractul cu firma din Sălaj a fost semnat în decembrie 2015 și prevedea că lucrările se vor finaliza în … 2018! De ce în 2016 fostul primar nu a dat ordinul de începere a lucrărilor? Este foarte simplu: nu a dorit să îşi asume această situaţie şi disconfortul, decizie incomodă, pe care noi am luat-o și ne-o asumăm.

Zilnic apar o sumedenie de probleme legate de această investiție. Zilnic luăm decizii legate de rezolvarea acestor probleme, de la cele tehnice la cele legate de blocajele din trafic. De fiecare dată când firma a lucrat prost am cerut să REFACĂ lucrările. Ne ținem de treabă şi dorim să fie grăbit ritmul, dar asta nu înseamnă că vom recepționa lucrări de proastă calitate.

Suntem conștienți că până la finalizarea lucrărilor vor mai exista blocaje, apelăm la răbdarea Dumneavoastră. Am discutat joi (17 august) cu șeful Biroului Poliției Rutiere a municipiului Satu Mare și cu directorul Poliției Locale Satu Mare și am decis suplimentarea polițiștilor în intersecții. Este prima măsură, dar vor mai urma și altele pe care le vom aplica foarte curând și despre care vă vom anunţa!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 18, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.