A.J.O.F.M. Satu Mare: Prime de relocare neimpozabile, acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj

Prima de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, este egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliul sau noua rețedință, dar nu mai mult de 900 de lei.

De această sumă vor beneficia persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situate la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respective sau în localitățile învecinate acesteia.

Beneficiază de primă de relocare persoanele care se încadrează în muncă cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea în situația in care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora nu depășesc suma de 5.000 lei/lună.

Prima de relocale stabilită în cuantumul prevăzut se acordă lunar pe o perioadă de cel mult 36 de luni, în situația în care sunt respectate condițiile de acordare.

Drepturile se acordă numai dacă persoanele îndreptățite vor depune la AJOFM unde se află în evidență în termen de maximum 60 de zile de la data angajării, documentele prevăzute de lege.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 august 2017. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.