Azi au fost plantați 1.200 de puieți de stejar, la Depozitul ecologic de la Doba

Cu ocazia Lunii Pădurii, unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, joi, 18 aprilie, începând cu orele 9.00 dimineața, la Depozitul ecologic Doba a avut loc plantarea unui număr de 1.200 puieți de stejar pedunculat. În urma plantării, în jurul gropii se va realiza o perdea vegetală de protecție.

IMG_2762Au participat un grup de aproximativ 100 de persoane, format din elevi și cadre didactice de la Școala gimanzială Doba, Școala gimnazială “Dr. Vasile Lucaciu”, Școala gimnazială nr.10 și Colegiul tehnic “Eliza Zamfirescu”, un grup de funcționari de la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, Primăria Doba și angajații Depozitului ecologic Doba.

Această acțiune a avut un dublu impact, pe de-o parte elevii au vizitat Depozitul ecologic Doba, ocazie cu care Ardelean Claudiu și Bekessy Elisabeta au prezentat importanța depozitului ecologic și a colectării selective a deșeurilor, și pe de altă parte au participat efectiv la lucrări de plantare.

Din partea Direcției Silvice, specialiștii au prezentat modul în care se fac plantările și efectiv au asistat la acțiunile de plantare. Acțiunea va fi continuată vineri, 19 aprilie, de la ora 12.00 de către Consiliul Județean Satu Mare pe drumul Lazuri-Noroieni.

Actiunea se înscrie în cadrul campaniei de împădurire inițiate de APM Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Direcția Silvică Satu Mare pentru comunele implicate în proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”.

IMG_2750

IMG_2820

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 18, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.