O fetiță din Halmeu a traversat strada prin loc nepermis, fiind accidentată ușor de un autoturism

La data de 28.08.2017, la ora 14.20, o tânără de 24 de ani din comuna Turț, aflată la volanul unui autoturism prin localitatea Halmeu, a acroșat cu oglinda dreaptă a vehiculului o minoră de 10 ani din Halmeu, care intenționa să traverseze strada în fugă, prin loc nepermis.

Minora a fost accidentată ușor, fiind transportată la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, constatându-se că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, împrejurările producerii accidentului urmând a fi cercetate în dosarul penal constituit în cauză.

Pentru prevenirea accidentării copiilor, Poliția Română recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici regulile elementare de circulație. Atenție, copii: Strada nu este loc de joacă. Nu vă jucaţi pe partea carosabilă a drumurilor publice ori în imediata lor apropiere!

Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Traversarea strazii se face numai pe trecerea de pietoni, în pas vioi. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea.

Prin alte locuri, traversarea se va face numai pe la colțul străzii după o atentă asigurare că nu se apropie nicio mașină din ambele sensuri de circulație.

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare.

Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranță, dar și în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi situații neprevăzute.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 29, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.