Vicepremierul Ion Ciolacu l-a primit pe ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Péter Szijjártó

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a primit astăzi, la Palatul Victoria, o delegație condusă de ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior din Ungaria, Péter Szijjártó, cu care a discutat despre perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale, cu accent pe latura economică, domeniul energiei și agricultură.

Oficialul român a evidențiat cu acest prilej contextul favorabil creat în acest sens de evoluția economică pozitivă a României din ultima perioadă și oportunitățile pe care le oferă proiectele regionale majore de interes comun, cum ar fi proiectul de transport al gazelor naturale Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA).

”Există perspective importante de cooperare între România și Ungaria, ca țări vecine și membre ale Uniunii Europene și ale NATO. Este o oportunitate pe care o putem valorifica în beneficiul ambelor state”, a declarat vicepremierul Ion Marcel Ciolacu.

Alte subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat consolidarea relațiilor diplomatice și colaborarea în domeniul culturii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 30, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.