Pompierii au intervenit în ultimele 24 de ore la trei incendii în Poiana Codrului, Negrești-Oaș și Turț

În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare au intervenit pentru limitarea şi stingerea a trei incendii. Urgenţele au fost anunţate la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, fiind semnalate în localitatăţile Poiana Codrului, Negrești Oaș și Turț.

Salvatorii Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Crucişor şi S.V.S.U. Bârsău, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o șură situată pe raza localităţii Poiana Codrului, evenimentul fiind anunţat în data de 30.08 a.c la ora 09:15.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul era deja localizat datorită întervenției prompte a voluntarilor din cadrul celor două servicii voluntare, ajutați și de aproximativ 30 de săteni care au contribuit cu găleți de apă, reușind astfel să înlăture pericolul propagării incendiului la casa de locuit. Incendiul a fost stins în limitele găsite, nefiind înregistrate victime.

În urma evenimentului au ars aproximativ 8 tone de fân, elementele de lemn din structura acoperişului și s-au degradat aproximativ 5 tone de cereale. Incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de amplasarea necorespunzătoare a unor echipamente electrice defecte sau neizolate corespunzător.

În data de 31.08. a.c., în jurul orei 01:50, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Negrești Oaș, în care este posibil să fi fost surprinși și locatarii.

La adresa menționată s-au deplasat două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș și o ambulanță SMURD tip EPA, în vederea acordării îngrijirilor medicale în caz de necesitate.

La momentul sosirii, incendiul se manifesta la acoperișul casei, iar persoanele surprinse de incendiu au reușit să se evacueze. Concomitent cu stingerea incendiului de către pompieri, echipajul medical a acordat îngrijiri medicale unei femei și unui copil care au suferit atac de panică, pe care i-a transportat ulterior la Spitalul Negrești Oaș. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 120 m2 și alte materiale combustibile.

În jurul orei 03:44, alt apel de urgenţă anunţa producerea unui incendiu la o anexă în care erau depozitate lemne de foc de pe raza localității Turț.

La adresa menționată s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, care au reușit să localizeze și să stingă incendiul ce se manifesta cu violență la întreaga anexă din cauza cantității mari de lemne de foc depozitate. Alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Turț.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de folosirea focului deschis în spații închise: jar sau scântei cazute pe material combustibil. Ca urmare a producerii evenimentului au ars: aproximativ 8m3 de lemne pentru foc, 5 grinzi din lemn și aproximativ 60 m2 de izolație și s-au degradat părți componente ale construcției.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 31 august 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.