S-a deschis expoziția aniversară a pictorului Nicolae Pop, la Galeria de Arte a UAP Satu Mare

Joi, 18 aprilie, la Galeria de Arte a Uniunii Artiștilor Plastici Satu Mare a avut loc vernisajul expoziţiei aniversare a pictorului Nicolae Pop, cu ocazia împlinirii de către artist a vârstei de 57 de ani. Acesta expune o colecție de 47 de picturi al căror mesaj principal este bucuria și sensibilitatea.

Evenimentul a fost deschis de Eugen Munteanu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Satu Mare, care în cuvinte elogioase a prezentat cariera bogată a artistului, care expune 47 de tablouri realizate într-un interval de un an și jumătate, în ulei pe pânză. Predomină tablourile care redau flori, dar în colecție se regăsesc și portrete, peisaje. Pictorul Nicolae Pop a declarat pentru ActualitateaSM.ro că toate lucrările sale trădează multă sensibilitate şi o iubire fără margini față de om și natură: „Creațiile mele se adresează în primul rând oamenilor sensibili și iubitori de artă. Viața unui artist este deosebit de trepidantă, artistul niciodată nu e mulțumit de sine însuși și vrea mai mult. Eu a trebuit sî renunț la multe pentru artă, dar nu regret. Mesajul expoziției mele este bucuria primăverii, și sănătate”.

La vernisaj au participat George Vulturescu, directorul Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Satu Mare, directorul editorial al Gazetei de Nord-Vest, Voicu D. Rusu, directorul interimar al Bibliotecii Judeţene Satu Mare, Angela Câmpian, editorialistul de la Gazeta de Nord-Vest, Ioan Raţiu, prof. dr. Alexandru Zotta, dr. Daniela Bălu, Alexandru Muhi, Vasile Jurje, solistul de muzică populară Nicolae Sabău, poeţii Ion Bala, Aurel Pop, Ioan Andreica, Vasile Bărbuş Crăţu, dr. Viorel Câmpean, directorul Editurii “Inspirescu”, George Terziu şi mulţi alţii, iubitori de cultură şi prieteni ai artistului, care au venit să-l felicite cu ocazia împlinirii vârstei de 57 de ani.

George Vulturescu a spus că maestrul Nicolae Pop reprezintă pecetea artei plastice sătmărene. El a realizat lucrări admirabile și calde care exprimă o multitudine de lucruri: „Uitaţi-vă la lucrările lui şi vă veţi recunoaşte sufletul. Mulțumim pentru bucuria pe care ne-a adus-o de-a lungul anilor prin lucrările sale”. Toţi vorbitorii au subliniat activitatea multilaterală a artistului, care este şi scriitor şi ilustrator de carte. A realizat în colaborare cu soţia sa o excelentă monografie a comunei Apa. Despre cariera artistică a lui Nicolae Pop şi lucrările lui, care se regăsesc în numeroase colecţii din ţară şi străinătate, au mai vorbit poetul Ion Bala, prof. dr. Alexandru Zotta, dr. Daniela Bălu, Vasile Jurje şi Alexandru Muhi. Interpretul de muzică populară Nicolae Sabău l-a felicitat pe artist şi i-a oferit un documentar artistic care poartă titlul „Din lumea aceasta, fără cer”. Poetul Aurel Pop, directorul Editurii Citadela a prezentat catalogul care cuprinde date despre astist şi lucrările prezente la această expoziţie. În încheiere, artistului i-a fost oferit un frumos tort aniversar, și la rândul lui a invitat asistenţa să ciocnească un pahar de vin.

Galerie foto:

_DSC0148

_DSC0166

_DSC0163

_DSC0171

_DSC0158_DSC0155

_DSC0154

_DSC0152

_DSC0153

_DSC0151

_DSC0149

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 19, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.