Sătmărenii din zona Barițiu vor avea anul viitor o pistă de biciclete până la Aquapark

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, viceprimarul Adrian Albu și administratorul public, Maskulik Csaba au făcut luni, 18 septembrie, o vizită de lucru în zona Noroieni, pe strada Barițiu unde au fost demarate lucrările în vederea construirii pistei de biciclete.

Pista pentru biciclişti va porni de pe strada Bariţiu şi va ajunge până la capătul străzii Gorunului, în zona Aquapark, cu o lungime totală de 3 km, având un termen de execuție de 9 luni.

“Este o investiție mult așteptată de mulți sătmăreni care locuiesc în acea zonă, dar și de bicicliștii. Știm că nu stăm prea bine la capitoul piste de biciclete, însă ne concentrăm atenția pentru a schimba acest aspect și implicit pentru a încuraja transportul velo care se adresează tuturor sătmărenilor indiferent de vârstă. Intențiile noastre sunt incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al orașului”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Nu se va lucra doar la pista de biciclete, ci și la amenajarea trotuarelor și pe o parte și pe alta, la intrările în curți, amplasarea de borduri și bineînețeles se va avea în vedere amenajarea spațiilior verzi urmând să fie plantați și copaci.

Valoarea lucrării este de aproximativ 1.580.000 lei, investiția fiind achitată integral din bugetul municipiului Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 18, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Sătmărenii din zona Barițiu vor avea anul viitor o pistă de biciclete până la Aquapark

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.