AJOFM Satu Mare vrea să numere cât mai mulți sătmăreni cu locuri de muncă, nu șomeri

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat vineri, 19 aprilie la deschiderea Bursei Generale a Locurilor de Muncă Satu Mare, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor.

Bursa Locurilor de Munca AJOFM (15).jpgCu această ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a declarat: “Am ţinut să vin azi la Bursa locurilor de muncă pentru că suntem foarte preocupaţi de sprijinirea celor care îşi caută un loc de muncă. Am spus la investirea în funcţie a domnului director al AJOFM Satu Mare că nu vreau ca instituţia să numere şomerii, ci pe cei care îşi găsesc un loc de muncă. Totodată, am cerut o colaborare strânsă cu Inspectoratul Şcolar pentru adaptarea ofertei şcolare cu cererea de pe piaţa muncii din judeţ.

În scurta perioadă de când este la conducerea Agenţiei, domnul director a avut mai multe întâlniri cu oameni de afaceri din judeţ, a avut numeroase discuţii cu Inspectoratul Şcolar şi împreună au fost intermediarii unor parteneriate între şcoli şi firmele sătmărene, astfel ca viitorii angajaţi ai acestora să fie identificaţi încă de pe băncile şcolii, absolvenţii sătmăreni să facă primul drum după terminarea şcolii nu către AJOFM, ci către firmele la care vor munci. La aceată acţiune vor contribui si Instituţia Prefectului şi Consiliului Judeţean.

Vreau să vă spun că şi în strategia judeţului Satu Mare a Consiliului Judeţean este un parc industrial, acum căutăm localitate,  cu care să realizăm parteneriat, care să ne poată pune la dispoziţie terenul respectiv şi cred că astfel de demersuri fac un pas pentru atragerea de investiţii ceea ce inseamnă crearea de locuri de muncă şi astfel aduc plus valoare în judeţul Satu Mare. “

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 19, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.