Măsuri de securitate și sănătate în muncă în perioadele cu furtuni și descărcări electrice

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, în perioadele cu instabilitate atmosferică accentuată, furtuni și descărcări electrice, la posturile de lucru exterioare se impun următoarele măsuri de siguranță:

Posturile de lucru mobile ori fixe, situate la înălțime sau în adâncime, trebuie să fie solide și stabile, ținându-se seama de influențele externe la care pot fi supuse. Dacă suportul și celelalte componente ale posturilor de lucru nu au o stabilitate intrinsecă, trebuie să se asigure stabilitatea lor prin mijloace de fixare corespunzătoare și sigure, pentru a se evita orice deplasare intempestivă sau involuntară a ansamblului ori a părților acestor posturi de lucru.

Instalațiile de distribuție a energiei care se află pe șantier, în special cele care sunt supuse influențelor externe, trebuie verificate periodic și întreținute corespunzător.

Toate schelele trebuie să fie concepute, construite și întreținute astfel încât să se evite prăbușirea sau deplasarea lor accidentală.

Platformele de lucru, pasarelele și scările schelelor trebuie să fie construite, dimensionate, protejate și utilizate astfel încât persoanele să nu cadă sau să fie expuse căderilor de obiecte. După orice modificare, perioadă de neutilizare, expunere la intemperii ori în alte circumstanțe care le-ar fi putut afecta rezistența sau stabilitatea, schelele trebuie controlate de către o persoană competentă.

Macaralele și platformele autoridicatoare care lucrează în aer liber să fie oprite și bine ancorate, atunci când vântul depășește limita până la care funcționarea acesteia este permisă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 20, 2017. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.