C.A.R.P. Satu Mare a sărbătorit joi, 21 septembrie, 65 de ani de la înfiinţare

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P) Satu Mare a sărbătorit joi, 21 septembrie, 65 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, în sala mare a Muzeului Județean Satu Mare a avut loc o festivitate la care au participat prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, numeroși invitați, președinți ai CARP Aiud, Simeria, Cluj-Napoca, Șimleul Silvaniei, Turda, Baia Mare, Sighetul Marmației, Pucioasa, Carei. De asemenea au fost prezenți președinți asocțiilor cu care CARP colaborează, CARITAS, Asociația Pensionarilor Satu Mare, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere.

În cuvântul aniversar al președintelui CARP Satu Mare, Lucian Marișca, s-a subliniat că CARP Satu Mare promovează ”îmbătrânirea activă, încurajând participarea vârstnicilor în societate, ca cetățeni ale căror drepturi trebuie să fie respectate. De-a lungul celor 65 de ani de activitate CARP Satu Mare a oferit și oferă celor peste 11.000 de membri servicii financiare, servicii sociale și medicale, celor care nu și le pot permite. Doresc să mulțumesc tuturor membrilor CARP care ne sprijină. De asemenea mulțumim Comitetului Director al Federației Naționale OMENIA, a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, colaboratorilor, pensionarilor, autorităților locale și tuturor celor care ne-au fost alături de-a lungul timpului”.

În cadrul evenimentului au fost înmânate diplome autorităților prezente, instituțiilor, colaboratorilor. Festivitatea a continuat cu dezvelirea plăcii aniversare de la sediul CARP Satu Mare, din Piața Romană, după care participanții la sărbătoare au fost invitați la o masă festivă.

Prefectul Darius Filip le-a adresat cu această ocazie pensionarilor sătmăreni câteva cuvinte:

„Mă bucur să mă aflu astăzi alături de dumneavostră, vreau în primul rând să felicit conducerea CARP pentru modul în care a ştiut să gestioneze asociaţia în ultimii ani. Vă urez tuturor „La mulţi ani!” multă sănătate, putere de muncă şi din când în când să vă mai aduceţi aminte si de noi, cei tineri, care avem nevoie de experienţa dumneavoastră pe care vă aşteptăm să ne-o împărtăşiţi.”

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare a fost înființată în anul 1952. Asociația se prezintă azi ca o unitate economică puternică cu un număr de peste 11.000 de membri care beneficiază de numeroase facilități necesare și specifice vârstei a treia.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 21, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.