Persoane fără domiciliu și deșeuri depozitate ilegal, în zona stadionului Unio

Poliția Locală a municipiului Satu Mare a descins luni, 25 septembrie în zona stadionului Unio, unde locuiesc mai mulți oameni ai străzii. În cadrul acțiunii, agenții Poliției locale au legitimat 28 de persoane care locuiesc pe străzile Vulturului, Zefirului și Crângului. Astfel, 11 dintre persoanele legitimate au fost amendate pentru că domiciliază ilegal în zonă, iar în cazul a 17 dintre aceste persoane, care au fost de asemenea legitimate, s-a stabilit că au domiciliu provizoriu în municipiul Satu Mare, fără o adresă anume.

Polițiștii locali au aplicat și 10 amenzi pentru depozitare ilegală de deșeuri. Totodată, polițiștii locali le-au impus acestor persoane să facă curățenie, după care să părăsească zona, în caz contrar urmând să mai fie sancționați.

Primăria municipiului Satu Mare a luat în ultima vreme mai multe măsuri pentru combaterea cerșetoriei și a prostituției. A fost suplimentat numărul agenților Poliției Locale care patrulează în centrul municipiului, iar pe strada Corvinilor s-a luat măsura demolării unui imobil folosit ca adăpost pentru cerșetori, prostituate și oameni ai străzi.

Tot pentru a descuraja fenomenul infracțional în aceste zone, conducerea Poliției Locale Satu Mare a luat și decizia de a instala noi camere de supraveghere video pe străzile Horea, Corvinilor și pe Calea Traian.

Primăria municipiului Satu Mare, cu sprijinul substanţial al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, derulează în prezent proiectul privind reabilitarea unui imobil dezafectat de pe strada Ostrovului. Valoarea totală a contractului este de 1.022.000 lei.

Prin acest program de investiţie, municipalitatea doreşte înfiinţarea unui bloc de locuinţe sociale care să respecte prevederile standardelor europene. Blocul va avea un număr de 30 de apartamente, respectiv 16 apartamente cu o cameră, 10 de apartamente cu două camere şi patru apartamente cu trei camere.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 25, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.