Elevi din Olanda și Germania, în vizită la Satu Mare în cadrul proiectului Erasmus+

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher a primit luni, 25 septembrie, vizita unui grup de elevi din Olanda și Germania. Elevii au fost însoțiți de directorul Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuși” , prof. Daniela Șimon și de directorul adjunct prof. Olimpia Pop, unitatea de învățământ fiind partener al celor două țări în cadrul proiectului Erasmus +.

În deschiderea întâlnirii care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local, viceprimarul Doina Feher a ținut să le ureze tinerilor un călduros “Bun venit!”, după care a urmat o scurtă prezentare a municipiului Satu Mare, mai cu seamă că, cei aproape 20 de elevi se aflau pentru prima dată în municipiul reședință de județ.

De asemenea, la finalul vizitei, elevii au fost însoțiți de viceprimarul Doina Feher în turnul Palatului Administrativ, având în vedere dorința acestora de a urca la etajele superioare ale clădirii care este a doua cea mai înaltă clădire din țară.

În municipiul Satu Mare, elevii veniți din Olanda și Germania împreună cu elevii Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuși” și-au propus să construiască o “cameră a fericirii” unde vor fi organizate diferite activități și workshop-uri dedicate dezvoltării de strategii și metode de predare pentru a se reduce rata abandonului școlar timpuriu, cât și pentru a crește gradul de conștientizare a diversității culturale prin interacțiuni directe.

Până vineri, elevii din Olanda și Germania vor mai vizita diferite clădiri, bisericii și alte obiective turistice din Centrul Vechi al municipiului, cât și Căminul de bătrâni din Viile Satu Mare unde vor desfășura o activități interactive dedicate seniorilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 25, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.