Prefectul Darius Filip a primit ieri, în audiențele susținute săptămânal, cinci persoane

In cadrul audienţelor săptămânale cu cetăţenii susţinute marţi, 26 septembrie, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a primit cinci persoane. Alături de prefect au fost prezenţi, şeful serviciului juridic, consilierul pe relaţii publice şi reprezentantul OCPI Satu Mare.

Problemele expuse în cadrul audienţelor au fost legate de:
– funcţionarea unui bar fără acordul vecinilor şi cu nerespectarea programului de funcţionare. În acest sens prefectul a dispus să se efectueze o verificare la faţa locului.
– atribuirea unui număr de casă situată în Răteşti ce corespunde terenului întabulta. Totodată prefectul a fost informat despre situaşia socială precară a unui tânăr din localitate pentru care se solicită sprijin din partea autorităţilor. Prefectul a îndrumat peroana să depună un memoriu în vederea găsirii unei soluţii de rezolvare a problemei.
– reconstituirea dreptului de proprietate pentru diferenţa de teren moştenit în Valea Vinului dar pentru care nu s-a depus în termen toate actele necesare. Prefectul a precizat că acest caz nu se poate rezolva pe cale administrativă ci doar printr-o eventuală acţiune în instanţă.
– probleme cu privire la gestionarea păşunii comunale din Craidorolţ respectiv dreptul de administrare a acesteia. În acest caz şeful serviciului juridic a informat persoana că din punct de vedere legal păşunea comunală este administrată de către Consiliul Locat al UAT pe raza căreia este situată.
– reconstituirea dreptului de prioritate pentru un teren cu destinaţie forestieră care ar fi fost moştenit de la părinţi în Tarna Mare dar pentru care nu s-au emis documente de proprietate deoarece nu au putut fi prezentate acte doveditoare în acest sens. În acest caz prefectul a informat că nu se poate rezolva pe cale administrativă ci doar printr-o eventuală acţiune în instanţă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 27, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.