Județul Satu Mare este unul sigur, numărul infracțiunilor stradale sesizate fiind scăzut

În cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare de marți, 26 septembrie 2017, au fost prezenți membri comisiei, ședința desfășurându-se în prezența subprefectului județului Satu Mare, Altfatter Tamas. Ședința a fost condusă de președintele A.T.O.P., Andrei Veron.

Ordinea de zi a ședinței a fost următoarea:

Analiza modului în care Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare a dus la îndeplinire indicatori de performanță minimali, în semestrul I al anului 2017, prezentat de comisar șef de poliție Stan Sorin – șeful Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Informare privind activitățile desfășurate și a rezultatelor obținute pe linie de ordine publică, în trimestrul I 2017, de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare, prezentat de inspector șef Popa Ovidiu, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

Raport privind activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al Județului Satu Mare, pe linie de ordine publică, în semestrul I al anului 2017, prezentat de inspectorul șef Dima Nicolae – șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al Județului Satu Mare.

Analiza privind asigurarea climatului de siguranță publică în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2017-2018, prezentat de comisar șef de poliție Stan Sorin – șeful Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Diverse.

Potrivit informațiilor prezentate, în cursul primelor șase luni ale anului 2017, I.P.J. Satu Mare a fost sesizat cu privire la săvârșirea a 4.063 de infracțiuni dintre care 316 de natură economico – financiară, 2.723 judiciare și 1.024 de altă natură, fiind începută urmărirea penală la 1.154 de infracțiuni. Au fost sesizate 1.115 infracțiuni contra persoanei, cu 13 mai puțin, 1.948, cu 106 mai puține, infracțiuni contra patrimoniului, ponderea constituind furturile, 1.351, cu 51 mai puțin.

Numărul infracțiunilor stradale este unul scăzut, ceea ce denotă că județul Satu Mare este unul sigur. În perioada analizată au fost constatate 319 infracțiuni (+48 la regimul circulației rutiere), 36.728 contravenții (+235) sancționate cu amenzi în valoare de 7.805.050 lei.

Au fost înregistrate 204 (-29) accidente rutiere, soldate cu 25 de morți, 66 răniți grav și 161 răniți ușor.

În cadrul ședinței au fost prezentate și rezultatele activității de inspecție privind emiterea avizelor-autorizațiilor de incendiu la unitățile de învățământ. În județul Satu Mare există un număr de 131 de unități de învățământ cu personalitate juridică ce dispun de 554 corpuri de clădire. Din acestea, 87 de clădiri cu destinație de unități de învățământ nu au obținut autorizația la securitatea la incendiu.

Un punct distinct la ordinea de zi a fost analiza privind asigurarea climatului de siguranță în școli și prevenirea delincvenței juvenile. Astfel, au fost desemnați polițiști pentru fiecare unitate de învățământ responsabili cu prevenirea și combaterea fenomenului antisocial de natură a perturba desfășurarea normală a procesului de învățământ. S-a menționat faptul că pe perioada vacanței de vară nu au fost înregistrate fapte penale comise în incinta sau zona adiacentă unităților de învățământ.

Pentru anul școlar 2017-2018 au fost organizate 295 de unități de învățământ, din care 124 nu dispun din nicio formă de pază umană sau cu sisteme tehnice de supraveghere video, din care 27 pe raza orașelor și 97 în mediul rural.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 26, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.