Ziua Limbilor Europene și Ziua basmelor maghiare, la Școala Gimnazială Tășnad

Ziua Limbilor Europene este celebrată, în fiecare an la data de 26 septembrie, fiind dedicată diversității culturale și lingvistice. Aceasta a fost sărbătorită și în cadrul Școlii Gimnaziale Tășnad, printr-o serie de activități menite să-i încurajeze pe elevi să învețe cât mai multe limbi străine.

Activitățile derulate au fost coordonate de doamnele profesoare Nicoleta Foldeș, Maria Schmidt, Maria Bendel, Mihaela Sas, Costina Herman, Anca Astalâș, Viorica Filip și Eugenia Mezei și au constat într-o paradă a costumelor populare, urmată de un spectacol în care n-a lipsit jocul și voia bună.

De-a lungul acestei săptămâni, profesorii care predau limbi străine în această școală, au marcat momentul, în timpul orelor, prin jocuri muzicale, animații pentru copii, piese de teatru, confecționare de steaguri, etc..

Tot în această săptămână, școala noastră a sărbătorit și Ziua basmelor maghiare, unde obiectivul principal l-a reprezentat dorința de a aduce înapoi în viața cotidiană a copilului, momente magice oferite de poveștile populare.

Doamna profesoară Meszaros Rita este de părere că povestea joacă un rol important în dezvoltarea spiritului copilului, îl liniștește, îl motivează să citească mai mult.

Astfel, profesorii le insuflă ucenicilor lor că învățarea unei noi limbi reprezintă mai mult decât trecerea unui examen sau obținerea unei note bune – este vorba despre deschiderea de noi perspective pentru viață, crearea unor legături cu noi prieteni din alte țări, cunoașterea altor culturi dar și ,,lărgirea” orizonturilor de cunoaștere.

Prof. Andaluzia Mustea

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 1, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.