Dezbatere despre delincvența juvenilă, în debutul Săptămânii Prevenirii Criminalității

Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din Satu Mare a fost gazda primului eveniment organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare în cadrul campaniei naționale Săptămâna Prevenirii Criminalității. Luni, 2 octombrie a.c., după lansarea oficială a campaniei într-o conferință de presă, a avut loc o dezbatere despre delincvența juvenilă, aceasta fiind tema acestei zile, susținută de specialiști împreună cu elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși.

În încercarea de a convinge tinerii să stea departe de infracțiuni, polițiștii i-au avut alături pe Emilia Enătescu- avocat, Daniel Chețe – consilier de probațiune, inspector principal Marcela Pop – din cadrul Penitenciarului Satu Mare, cu toții militând pentru alegerea acelor distracții specifice adolescenței care să nu presupună încălcarea legii și schimbarea condiției celor prezenți, din elevi în infractori.

Discursul invitaților a fost completat și susținut de experiența de viață relatată cu această ocazie de un deținut în Penitenciarul Satu Mare, care a acceptat să-și spună povestea celor care poate sunt tentați să nu aprecieze ceea ce au și să-și dorească să aibă totul peste noapte, riscându-și bunul cel mai de preț: libertatea.

Concluzia unanim acceptată a fost aceea că de la distracție la pierderea libertății poate fi doar un pas: o alegere greșită, un anturaj nepotrivit sau o dependență care poate conduce la infracțiune. La activitatea desfășurată au participat peste 100 de elevi și cadre didactice din cadrul unității de învățământ.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 2, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.