Concert cameral foarte apreciat de public, în memoria violonistului careian Ștefan Ruha Istvan

Luni, 2 octombrie 2017, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi, a avut loc concertul cameral susținut de Orchestra de Cameră “Szabolcsi” din Nyíregyháza în memoria marelui violonist Ștefan Ruha Istvan, de la a cărui trecere în neființă s-au împlinit 13 ani.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei și Szűcs József, directorul Centrului Cultural Carei, aceștia prezentând în scurtele alocuțiuni detalii despre personalitatea lui Ștefan Ruha István, considerat unul dintre cei mai mari violoniști ai României.

Dirijorul concertului a fost Szabó Soma, conducerea artistică a fost asigurată de către Nagy Gyula, iar solist a fost directorul Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, dr. Fátyol Rudolf, cetățean de onoare al municipiului Carei.

Publicul a putut asculta un program variat: T.G. Albioni: Sinfonia în sol minor, A. Vivaldi: Concertul pentru vioară nr. II în Sol major op.7, J. B. Bach: Concertul pentru vioară nr.1 în la minor BWV1041, J. Haydn: Concertul pentru vioară în Sol major.

La finalul concertului, spectatorii au aplaudat minute în șir prestația plină de eleganță și virtuozitate a artiștilor.

Evenimentul a fost organizat de către Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Satu Mare, Primăriei și Consiliului Local Carei, Direcției de Cultură Carei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 3, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.