Zeci de animale surprinse de flăcări azi-noapte într-o anexă gospodărească din Dacia

În data de 02.10 a.c., pompierii din cadrul I.S.U. ”Someș” Satu Mare au intervenit pentru limitarea şi stingerea unui incendiu de amploare produs la o anexă gospodărească situată pe raza localităţii Dacia. Evenimentul a fost anunţat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, la ora 20:10.  

La fața locului s-au deplasat nouă subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, iar alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgență Doba.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga anexă. Intervenția a fost una dificilă și de lungă durată, deoarece în interior erau depozitate cantități mari de fân și cereale. Incendiul a fost stins în limitele găsite, forțele prezente la fața locului reușind să înlăture pericolul propagării incendiului la casa de locuit.

În urma evenimentului au ars: acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 180 m2,  aproximativ 3 tone de fân, 1 tonă de cereale și s-au degradat elementele de lemn din construcția anexei. Din nefericire, flăcările au surprins în interiorul anexei gospodărești 43 de animale domestice, dintre care 37 nu au mai putut fi salvate (5 viței, 2 vaci, 20 purcei, 10 porci).Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 3, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.